آتش زدن بقایای محصولات کشاورزی در سال های اخیر، به چالشی برای محیط زیست و آتش نشانی ها بدل شده است.
به گزارش روابط عمومی شهرداری قرچک، متاسفانه کشاورزان به جهت پاکسازی علف های هرز و آفت ها ، شخم زدن آسان ، آماده سازی زمین برای کشت دوم و ... اقدام به آتش زدن بقایای محصولات کشاورزی کرده ، که علاوه بر خسارات زیست محیطی و آلوگی هوا ، باعث بروز آسیب به زیرساخت ها و در برخی موارد باعث خسارت به زمینهای همجوار که محصول آن برداشت نشده می گردد.
همچنین آتش زدن زمین هایی که در نزدیکی شهر ها و جاده های مواصلاتی هستند ، باعث بروز خطرات و حوادثی برای خودروهای عبوری بر اثر دود ناشی از حریق ایجاد شده خواهد شد و جان افرادی را به خطر می اندازد . لازم به ذکر است برای خاموش کردن آتش ناشی از سهل انگاری افراد ، مقادیر زیادی آب صرف شده و افراد ، خودروها و تجهیزات بسیاری را مستهلک خواهد کرد.
بر همین اساس به کشاورزان و شهروندان گرامی توصیه میگردد از آتش زدن باقیمانده محصولات کشاورزی خودداری کرده و در صورت انجام این اقدام غیر اصولی ، رعایت نکات زیر را در نظر داشته تا از بروز خسارات جانی و مالی پیشگیری به عمل آید؛
از آتش زدن زمین هایی که در مجاورت یا نزدیکی زمینی قرار دارند که محصولات خود را برداشت نکرده ، خودداری نمایند.
در روزهایی که وزش باد وجود دارد، از این اقدام خودداری نمایید.
قبل از آتش زدن باقیمانده محصولات (کلش) و ... با نزدیکترین ایستگاه آتش نشانی هماهنگی لازم را بعمل آورید.
قبل از اقدام به این امر ، کلیه وسایل نقلیه و مواد قابل اشتعال نظیر باقیمانده سوخت وسایل برداشت را از محل دور نمایید.
تا پایان یافتن آتش موجود در زمین ، محل را ترک نکرده و مراقبت لازم جهت عدم سرایت و از کنترل خارج شدن آتش را در نظر بگیرید.
شهروندان گرامی از روشن کردن آتش روباز در نزدیکی زمینهای کشاورزی که محصول خود را برداشت نکرده اند جداً خودداری نموده و ثمره زحمات کشاورزان را با مخاطره مواجه نکنید.
از پرتاب آتش ، سیگار روشن ، اجسام داغ و ... به زمینهای کشاورزی خودداری نمایید.
در صورت مشاهده و مواجهه با آتش سوزی زمینهای کشاورزی ، مراتب را سریعاً به سازمان آتش نشانی قرچک ( ۱۲۵ ) اطلاع دهید.
روابط عمومی سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری قرچک